MEDIASPELER INFO

Wat is een mediaspeler?

Simpel gezegd is een mediaspeler een apparaat voor het afspelen van digitale mediabestanden op een TV en/of Hi-Fi.

We worden omringd door digitale media. Of het nu is in de vorm van digitale camera’s, digitaal opgeslagen muziek of digitale video-films en tv-shows. Het probleem is alleen dat de hoeveelheid digitale media explosief is gegroeid, maar dat de methoden die worden gebruikt om ervan te kunnen genieten hebben stilgestaan​​.

Veel mensen hebben tegenwoordig een groot HD scherm in de kamer staan. Het bevindt zich meestal in een ruimte die speciaal is gemaakt voor het genieten van allerlei soorten media. Een comfortabele bank, een tafel voor snacks, verwarming lekker hoog en de hond in z’n mand. Perfect! Maar er zijn maar heel weinig mensen die daadwerkelijk gebruik maken van deze ruimte om te genieten van de nieuwe digitale media.

In plaats daarvan, kijken ze naar digitale video of foto’s op een kleine laptop, tablet, computer of zelfs mobiele telefoon (!). En daar komt de mediaspeler om de hoek kijken. Alles wat op je tablet, smartphone, pc, laptop of mp3 speler staat kun je nu, door middel van een mediaspeler, delen via de TV en jouw Hi-Fi set.


Wat is Netflix?

Netflix is een dienst waarmee content (tv series, films e.d.) kunt bekijken op het moment dat het jou goed uitkomt. Door middel van Netflix ‘stream’ je de film of serie en op die manier hoef je niet te wachten tot je de hele film of serie hebt gedownload. Door middel van een abonnement bij Netflix kun je onbeperkt de aangeboden films, documentaires en series kijken op je TV, laptop, tablet, computer, Playstation 3 en 4, Xbox One, Xbox 360, smartphone of op een van de vele mediaspelers. Een Netflix abonnement in Nederland kost je €8,99 per maand, waarbij je de eerste maand gratis kijkt.

Wat heeft Netflix te bieden?

Gelukkig voor ons heeft Netflix afspraken gemaakt met bijna alle grote filmmaatschappijen en meerdere TV zenders die populaire series uitzenden zoals; Breaking Bad, Prison Break, How I Met Your Mother, Weeds en vele anderen.

Je kunt Netflix dus het beste beschouwen als een videotheek bij jou thuis, waar je een vast bedrag per maand voor betaald.


Wat is XBMC?

XBMC is een software pakket wat ze eigenlijk hebben gemaakt voor de XBOX spelcomputer. Door het open karakter en de vele mogelijkheden die dit pakket biedt, is het nu ook werkzaam op andere grote systemen. Het grote voordeel van XBMC is dat het bijna alle bestandsformaten ondersteunt.

XBMC is volkomen legaal en je kunt via servers die overal ter wereld staan jouw content streamen naar je XBMC speler. Behalve het streamen van content, kun je met XBMC ook torrents downloaden en bekijken op jouw TV.

Je kunt de standaard XBMC uitbreiden met zogenaamde plugins. Met deze plugins, welke je rechtsstreeks kunt downloaden via XBMC, kun je bijvoorbeeld automatisch de juiste ondertiteling voor een film opzoeken, uitzending gemist bekijken, luisteren naar muziek of je favoriete youtube filmpje bekijken op je big screen tv. Maar ook foto’s die je online hebt staan kun je met een XBMC plugin bekijken. De mogelijkheden zijn eindeloos en elke dag komen er meerdere plugins uit.


 

One thought on “MEDIASPELER INFO

  1. Pingback: Wat is Plex? | VERGELIJKMEDIASPELERS.NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>