Waarom Chromecast De Meest Populaire Mediaspeler Is – Review

Chromecast - Media streamerSinds juli 2013 is deze mediaspeler van zoekmachine gigant Google op de markt. Google maakte in maart van dit jaar bekend dat de Chromecast ook officieel beschikbaar zou zijn in Nederland.

Media Streaming in en rond het huis is geen nieuw idee, maar met de opkomst van internet gebaseerde on-demand diensten als Netflix, Vevo en iPlayer betekent dat het steeds populairder wordt als een alternatieve manier om tv te kijken.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Chromecast is een goedkope mediaspeler die elke HDMI uitgeruste TV verandert in een-app aangedreven Smart TV, wanneer deze is gekoppeld met een telefoon, tablet of computer.

Het totale pakket is Google‘s antwoord op de Apple TV, Roku 3 - apparaten die zijn ontworpen om jouw digitale content te streamen zonder al te veel poespas.

Het is een zeer eenvoudige opstelling die Google aanbied: de Chromecast is een kleine HDMI dongle die je rechtstreeks op de tv plaatst en op zeer eenvoudige en snelle wijze verbinding maakt met het Wi-Fi-netwerk.

Je kiest wat je wilt zien op een ander apparaat (bijvoorbeeld je tablet, smartphone, laptop, pc of Chromebook) en vervolgens streamt de Chromecast die content via het netwerk en toont deze op jouw tv. Vreemd genoeg heeft de Chromecast geen echte eigen interface van zichzelf, maar wacht simpelweg tot andere apparaten vertellen wat die moet streamen.

Met de lancering in de VS, liet de Chromecast iedereen versteld staan ​​door zijn lage prijs. Hetzelfde geldt voor Nederland. Met zijn 37,99 is hij een stuk goedkoper dan de adviesprijs van 99,99 van de Apple TV. Goed nieuws voor ons!

Maar helaas is niet alles rozengeur en manenschijn: terwijl de Chromecast zelf goed werkt op dit moment, zijn de diensten die deze mediaspeler nodig heeft ter ondersteuning nog volop in ontwikkeling. Zelfs maanden na de Amerikaanse lancering.

In de VS, staat de Chromecast app lijst nu op 23, waaronder Netflix, YouTube, Hulu Plus, Pandora en HBO Go - alle grote jongens dus.

Echter, in Nederland, hebben we momenteel een veel beperkter bereik. Uitzending Gemist en RTL XL bieden nog geen ondersteuning voor deze mediaspeler. Er is uiteraard wel een manier om dit te omzeilen. Klik hier voor meer informatie.

Chromecast concurrentie

chromecast stap voor stapAlle streams zijn afkomstig van een speciale “Castknop die is ingebouwd in elke compatibele mobiele app - het apparaat is de afstandsbediening.

Momenteel worden Windows 8 telefoon gebruikers nog buitengesloten, daar Chromecast geen Windows 8 telefoons ondersteund. Je bent dus wel beperkt tot Android-en iOS-apparaten.

Ondanks deze beperkingen van de grote namen, heeft Chromecast wel potentieel omdat, ontwikkelaars steeds creatiever worden met de Google Cast SDK.

AllCast stelt Android-gebruikers in staat om video‘s en foto’s weer te geven via de Chromecast, wat erg handig is  aangezien Google op de een of andere manier vergeten is om deze functie toe te voegen aan Android.

Foto Caster is een gratis app die iOS-gebruikers op dezelfde manier in staat stelt om hun foto’s op tv te streamen, wat er handig is na een lange vakantie.

Media Browser is een app voor iOS en Android die media-inhoud, die is opgeslagen op elke computer in het huis, kan streamen waardoor de Chromecast jouw pc omtoverd tot een home theater apparaat. Je kunt zelfs Podcasts streamen via een aantal apps.

De manier waarop Apple zijn AirPlay streaming-oplossing diep in iOS heeft geïntegreerd, betekent dat het onvermijdelijk betere ondersteuning bied bij het combineren van een iOS-apparaat met een Apple TV, maar zolang ontwikkelaars de Cast SDK blijven gebruiken, is het onvermijdelijk dat we bijna een net zo brede steun krijgen voor cross -platform oplossingen - iOS, Android en Chromecast zullen in de nabije toekomst allemaal naadloos samenwerken.

Roku heeft zijn Roku SDK, maar het is makkelijker voor veel ontwikkelaars om hun apps compatibel te maken met de Android-gebaseerde Chromecast. Het vereist een kleine aanpassing in de carrosserie, in plaats van het leren van een geheel nieuw systeem, zoals het geval is met de Roku.

Tussen het universele karakter, de lage prijs en het gemak van de installatie, is de Chromecast mediaspeler enorm verleidelijk als een kleine TV add-on. Vergeet niet dat dit pas het begin is en er nog veel meer mogelijkheden op de markt zullen verschijnen in korte tijd!

De pluspunten

  • Makkelijk in gebruik. Het is echt Plug n Play.
  • Goedkoop. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
  • De Chromecast mediaspeler ondersteunt meerdere platformen en apparaten.
  • Je kunt hem overal mee naar toe nemen.

De minpunten

  • Apps die nog niet beschikbaar zijn. Vooral RTL XL en Uitzending Gemist.
  • Geen ondersteuning van Windows telefoons.
  • Geen ethernet ondersteuning. Dus wanneer je geen of slechte WiFi hebt, heb je pech.

Het oordeel

Ik raad de Chromecast Mediaspeler zeker aan. Er zitten nog wat schoonheidsfoutjes in, maar met de snelle ontwikkelingen van tegenwoordig, moet dat over een paar maanden ook geen probleem meer zijn. Zeker als je nog niet zeker weer of een Mediaspeler wel wat voor jou is, maar toch nieuwschierig bent, dan bied de Chromecast de oplossing. Want behalve zijn lage prijs, is hij erg eenvoudig in gebruik en kan zelfs iemand die totaal geen verstand heeft van techniek er nog mee omgaan.

Productspecificaties

Aansluitingen

Draadloze verbinding Ja
Video-uitgang HDMI

Geïntegreerde opties

Dataopslag-productopties Ondersteuning voor streaming, DLNA, Geschikt voor Apple, HD-weergave, Internettelevisie

Productspecificaties

Aantal stuks in verpakking 1 stuk(s)

Model

Model H2G2-42

Uiterlijke kenmerken

Afmetingen 72 x 35 x 12 mm (lxbxh)
Kleur Zwart
Gewicht 34 g

Productinformatie

Trefwoorden Chromecast|Google Chromecast|Streaming|Netflix Streamen|Youtube Streamen
In de doos Chromecast, USB adapter, Power adapter, HDMI extender
Service & garantie 1 jaar
Introductie 2014
EAN 0811571013869

2 thoughts on “Waarom Chromecast De Meest Populaire Mediaspeler Is – Review

  1. Pingback: Firefox Matchstick | VERGELIJKMEDIASPELERS.NL

  2. Pingback: De Beste Mediaspeler Review Site Van Nederland | VERGELIJKMEDIASPELERS.NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>